Olet täällä

Kamaritoiminta

Kotkan Nuorkauppakamari ry on aktiivisten nuorten aikuisten verkosto. Jäsenistömme koostuu tavallisista työssäkäyvistä ihmisistä, joista jokainen on valinnut nuorkauppakamaritoiminnan harrastuksekseen. Jäseniämme yhdistää halu kehittää itseään, omaa osaamistaan ja taitojaan. Samalla kehitämme ympäröivää yhteiskuntaa ja omaa paikkakuntaamme, tavoitteenamme aikaansaada positiivista muutosta. Suunnittelemme ja toteutamme erilaisia projekteja, joiden kautta pyrimme vaikuttamaan positiivisesti yhteiskuntaan ja sen hyvinvointiin. Toimintamme käynnistyi vuonna 1958.

Suomessa nuorkauppakamaritoiminta koostuu 70 paikallisyhdistyksestä, joissa on 2500 jäsentä. Yhdessä koejäsenten, kunniajäsenten ja senaattorien kanssa muodostamme Suomessa 5000 ihmisen aktiivisen verkoston. Maailmanlaajuisesti järjestömme toimii yli 100 maassa, 200 000 jäsenen voimin. JCI:n eli Junior Chamber Internationalin suomenkielinen nimi on Nuorkauppakamari.

Käytännössä toimintamme pitää sisällään

  • projekteja: Projektimme liittyvät erilaisiin sekä ajankohtaisiin että perinteikkäisiin teemoihin, kuten esimerkiksi hyvinvointiin, paikallisen elinkeinoelämän edistämiseen, hyvän mielen tuomiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Jäsenistö pääsee projekteissa opettelemaan ja harjoittelemaan tehtäviä, rooleja ja taitoja, joita omassa arjessa ei ehkä tulisi tavallisesti vastaan.
  • koulutuksia: Meillä on kuukausittain erilaisia koulutuksia niin paikallisesti, alueellisesti kuin kansallisestikin. Koulutusten aiheet ovat esimerkiksi työelämätaitojen, viestintätaitojen, esiintymistaitojen ja projektinhallintataitojen kehittäminen.
  • tapahtumia: Meillä on kuukausittain erilaisia jäsenistölle suunnattuja tapahtumia niin paikallisesti, alueellisesti kuin kansallisestikin.
  • kansainvälisyyttä: Meillä on kansainvälistä toimintaa ystävyyskamarin kanssa, kansainvälisissä koulutuksissa ja kokouksissa.

On hyvä muistaa myös, että

  • jäsenemme ovat tavallisia ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa, eri aloilta, erilaisin tavoittein.
  • tavoitteenamme on edesauttaa jäseniämme kehittymään ja kasvamaan, edistää jäsentemme menestymistä työelämässä, tarjota jäsenille mahdollisuuksia laajentaa verkostojaan ja kehittää yksissä tuumin elinympäristöämme.