Olet täällä

Vieraissa osa 1

Lähettänyt 3. huhtikuu 2019 - 14:29 käyttäjä JCI Kotka

Suomessa nuorkauppakamaritoiminta on laajaa; kamareita löytyy noin 70 ja jäseniä niissä on yhteensä yli 2 000. Suomen kamarit jakautuvat neljään alueeseen (ABCD), ja näillä jokaisella alueella järjestetään omat vuosikokoukset (keväisin) ja vaalikokoukset (syksyisin). Alueellisten kokousten lisäksi järjestetään kaksi kansallista kokousta, jotka käsittävät laajuudeltaan koko Suomen. Osallistujia näissä isommissa kokouksissa saattaa siis olla parhaimmillaan yli 600 nuorkauppakamarilaista seuralaisineen ja perheineen.

Kotkan Nuorkauppakamari kuuluu alueeseen B ja meidän alueen kevään vuosikokous järjestettiin maaliskuun alussa Kouvolassa. Jos todella haluaa saada tästä toiminnasta kaiken mahdollisen irti, niin kannattaa lähteä rohkeasti myös vieraisiin! Ja tällä en nyt tarkoita mitään parisuhdesotkuja, vaan sitä että lähdetään tapahtumiin oman kamarin ja alueen rajojen ulkopuolelle. Tänä vuonna otin tavoitteekseni lähteä kokoustamaan yli näiden rajojen, ja seuraavassa fiiliksiä tästä kokemuksesta.

The Box

Ensimmäisenä vuorossa oli alue C:n kokous Ikaalisten kylpylässä. Kankaanpään Nuorkauppakamarin järjestämä The Box -aluevuosikokous oli laadukas pakettiratkaisu, joka piti sisällään johtamistaitoja, kansainvälistä osaamista ja tulevaisuuden ajattelua sekä verkostoitumista. Viikonlopun parasta antia olivat Jussi-palkitun näyttelijän ja vuorovaikutusvalmentaja Outi Mäenpään sekä tulevaisuuden tutkija Ilkka Halavan loistavat keynote-puheenvuorot.

Outi Mäenpää
Outi Mäenpää "Ole oma persoonasi - jätä itsestäsi jälki"

Ilkka Halava
Ilkka Halava "Huomisen haasteita ei ratkaista eilisen resepteillä"

Laadukkaan kokousohjelman lisäksi se paras juttu viikonlopussa oli tietysti ihanat ihmiset. Oli hauska huomata, että niitä JC-ystäviä on kertynyt rutkasti myös yli aluerajojen. Ja viikonlopun aikana niitä löytyi vielä monta uutta! Ikaalisissa ilta huipentui Kankaanpään Nuorkauppakamarin Joonas Mäen #77783 senaattorijuhliin.

Noora Malmi, valmistautuva puheenjohtaja (DP), Kotkan Nuorkauppakamari