Olet täällä

Koulutus: Opi tekemään juhlakampaus

Lähettänyt 9. tammikuu 2020 - 19:27 käyttäjä JCI Kotka

 

Kotkan Nuorkauppakamarin uusi toimintavuosi on lähtenyt aktiivisesti käyntiin. Vuoden ensimmäinen jäsenkoulutus järjestettiin nimittäin jo 5.1.2020. Kyseessä oli kampauskoulutus ja tarkoituksena oli opetella tekemään ja tehdä itse juhlakampaus illan Kuusenkaristajaisiin, eli Kotkan Nuorkauppakamarin vuosigaalaan. Opitulle taidolle riittää varnasti käyttöä myös myöhemmin, sillä iltapukujuhlia JCI:ssä riittää, omasta kotikaupungista aina maailmankokouksiin asti.


Ensin Mieli Hiushuoneen Nita kertoi meille juhlakampauksen teon perusteista.

Juhlakampausten teossa ryhmäämme opasti ja avusti Mieli -hiushuoneen Nita. Häneltä saimmekin paljon uusia vinkkejä, joista tässä muutama:

  • Kun viet kampaajalle kuvaa kampauksesta tai leikkauksesta, jonka haluat, kannattaa valita kuva, jossa hiusten väri on samanlainen kuin itselläsi. Kampaukset ja hiustyylit voivat näyttää yllättävän erilaisilta erivärisissä hiuksissa.
  • Suunnittele ja toteuta kampaus yksi osio kerrallaan, vaiheittain. Ei siis oikaista ja hypitä vaiheiden yli!
  • Juhlakampauksen tärkein elementti on huolella tehty pohja kampaukselle. Tämä voi tarkoittaa föönausta, kiharoita, kreppausta tai näiden yhdistelmää ja sopivien hiustuotteiden käyttöä.
  • Hyvän pohjan kampaukselle antaa muotovaahto. Sitä kannattaa pursottaa harjaan ja levittää harjalla kosteaan tukkaan, niin vaahto levittyy tasaisesti.
  • Kihara tulee aina tehdä täysin kuivaan hiukseen.
  • Kiharan tulee antaa jäähtyä paikalleen, ennen kuin se muotoillaan tai harjataan
  • Yleensä kiharoihin riittää läpimitaltaan pieni rulla.
  • Tukan kreppaaminen toimii hyvänä tyvikohotuksena kampauspohjaan.
  • Suoristusrauta litistää aina hiuksen. Jos haluat ilmavuutta, kannattaa föönata.

Jokaiselle suunniteltiin omiin toiveisiin ja hiusten ominaisuuksiin sopiva kampaus.


Kaikki pääsivät kampaushommiin ihan "hands-on".

Kampauskouluun osallistuminen tuntui jännittävältä, sillä monikaan meistä ei ollut mikään hiustaiteilija ennestään. Illalla oli kuitenkin juhlat tiedossa ja jotenkin kivasti olisi hiukset saatava. Niinpä me ryhdyimme hommiin Nitan ohjeiden mukaan ja taas kerran kokeileminen kannatti. Kaikki saivat hienot kampaukset Kuusenkaristajaisiin ainakin melkein omin käsin tehtynä. Ja mikä parasta, meillä oli taas hurjan mukavaa!


Tässä lopputulos edestä.


Ja tässä takaa.

Katso tästä mitä Kuusenkaristajaisissa tapahtui.