Olet täällä

Etikettikoulutuksesta varmuutta juhlakäyttäytymiseen – Vuosikokouksesta päälinjat toiminnallemme 2020

Lähettänyt 21. helmikuu 2020 - 17:12 käyttäjä JCI Kotka

Yhdistyksemme vuosikokous pidettiin 14.2. Kuulostaako tylsältä? Ei sittenkään. Nuorkauppakamari on ehkä osan yllätykseksi nimenomaan yhdistystoimintaa, jossa oppii yhdistystoiminnan pyörittämisen lisäksi työelämätaitoja: oikeaa kokoustekniikkaa, mallia johtamisesta ja puheenjohtajana olemisesta (ja Tv-Shop tyyliin eikä siinä vielä kaikki!). Meillä kokoukset eivät ole onneksi jäykkiä, tärkeintä on saada päätökset tehtyä hyvässä hengessä. Kokoustekniikkaa pääsee siis meillä harjoittelemaan ilman turhia paineita. Aina saa kysyä ja mielellämme kerromme, kuinka kokouksissa tulee toimia. Haluamme, että kaikilla on toiminnassamme mukavaa, onhan kyse harrastuksesta ja ennen kaikkea ystävistä.

Olimme optimoineet aikaamme ja kokouksen jälkeen meille järjestettiin etikettikoulutus illallisen lomassa ravintola Vaustissa. Kouluttajana toimi aina niin ihana ja valloittava senaattorimme #64981 Ulla Parviainen. Koulutuksessa opimme kaiken käsisuudelmasta (ah! polvet notkuu vieläkin) aina ruokailun etikettisääntöihin ja pukeutumiskoodistoon. Tästä on hyötyä varmasti kaikille – enää hienommissa juhlissa ei tarvitse pohtia, toiminko oikein.

Niin, toimintamme on aika monipuolista, ja jäsenet saavat aina toivoa, minkälainen koulutus heidän työelämätaitojaan tukisi parhaiten tai mikä ylipäätään tuntuu kiinnostavalta henkilökohtaisesti tällä hetkellä. Työelämä muuttuu nopsaan, kuten tiedämme ja siksi on aika hienoa, että verkostostamme löytyy kouluttaja melkeinpä teemaan kun teemaan liittyen. Bonuksena jäsenille koulutukset ovat olleet lähes poikkeuksetta ilmaisia. Yhdistystoiminta opettaa toiminnan koordinaatiota ja tiimityöskentelyn jaloa (vaikeaakin?) taitoa. Eri projektien rinnalla yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset, hallitustyöskentely ja kamarin järjestämät koulutustilaisuudet antava oppeja ja odottamattomia kokemuksia.

Mistä koulutuksesta sinä hyötyisit juuri nyt?

Tämänkertaisen Kamariarkea -blogin kirjoitti Elina Sakkara, TREAS.