Olet täällä

Joulupuu-keräys 2017

Lähettänyt 26. syyskuu 2017 - 10:52 käyttäjä JCI Kotka

Joulupuu tuo joulumielen lapsille 

”Joulussa yksi parhaimmista asioista on antamisen ilo. Meidän perheessä joululahjat tuo joulupukki, ja joulupukin vierailu onkin lapsille koko joulun kohokohta. Joulupukkia, ja varsinkin niitä lahjoja, odotetaan ja jännitetään jo monta päivää aikaisemmin. Jouluaattona jännitys on jo niin kova, ettei oikein malteta keskittyä mihinkään muuhun. Pienten nenien ja käsien jäljet tahrivat joulusiivouksen jäljiltä pestyt ikkunat, kun lapset yrittävät aamusta asti vilkuilla pihalle ja nähdä koska se joulupukki oikein saapuu. Ja mitä pidemmälle aattoilta etenee, sen jännittyneempiä odottajia meidän talossa on. Lopulta, ikuisuudelta kestävän ajan jälkeen, hän saapuu ja tuo mukanaan paketteja. Ihania värikkäitä lahjoja, joista riittää varmasti jokaiselle useampikin kappale. Tämä on minunkin mielestä ihana hetki joulussa, sillä rakastan seurata lasten riemua ja iloa. On ihanaa nähdä heidän yllättyneet ilmeet, kun kääreistä paljastuu jotain mahtavaa. On ihanaa nähdä heidän iloiset ilmeensä, kun lahjasta paljastuu juuri se kauan toivottu auto tai nalle. On ihanaa seurata miten innoissaan he ovat kaikista lahjoista. Voi kunpa jokainen lapsi saisi kokea saman. Voi kunpa jokainen lapsi saisi edes sen yhden lahjan, lahjan jota hän on odottanut ja toivonut.”

Joulupuu -keräys on hyväntekeväisyysprojekti, jonka tarkoituksena on kerätä joululahjoja vähäosaisille lapsille, jotka todennäköisesti muuten jäisivät ilman lahjoja. Tavoitteena on saada ihmiset kantamaan vastuuta yhteisöllisesti ja herättää keskustelua lapsista huolehtimisesta. Toiveena olisi, että projektin myötä ihmiset tiedostaisivat paremmin oman lähiympäristönsä tarpeet ja miettisivät mitä voivat tehdä muiden auttamiseksi. Joulupuu on vaivaton tapa auttaa ja antaa oma panoksensa lasten auttamiseksi.

Kotkan Nuorkauppakamari järjestää Joulupuu-lahjakeräyksen tänä vuonna yhdennentoista kerran, ja keräyksen kautta saadut lahjat toimitetaan kotkalaisille vähävaraisille lapsille ja nuorille. Vuonna 2016 joululahjakeräyksen kautta saimme kerättyä lähes 1000 lahjaa. Kotkan Joulupuu -keräys toteutetaan yhteistyössä Kotkan kaupungin sosiaalitoimen sekä alueen seurakuntien kanssa, jotka huolehtivat lahjat niitä tarvitseville lapsille.

Osallistumalla Joulupuu-keräykseen teet haaveista totta!

Osallistuminen on helppoa, ja nyt haastammekin alueen yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt mukaan tuomaan jouluiloa kotkalaisille lapsille.

  • Hanki lahja, joka on uusi ja käyttämätön. Lahja voi olla myös itse tehty.
  • Tuo lahja keräyspisteeseen. Merkitse lahjaan joko etukäteen tai keräyspisteessä saatavaan pakettikorttiin: lahjan sisältö, onko lahja tytölle vai pojalle sekä sopiva lahjansaajan ikä.

Tarvittaessa avustamme yrityksiä lahjojen hankinnassa, noudamme lahjat suoraan yrityksestä tai ne voidaan toimittaa keräyspisteisiin. Yrityksessä voi myös olla oma lahjojen keräyspiste, jonne asiakkaat ja henkilökunta voivat jättää omat pakettinsa.

Yrityshaaste

Yritykset voivat osallistua keräykseen perustamalla yrityksen sisäisen keräyspisteen omille työntekijöilleen ja haastamalla yhteistyökumppaneitaan ja asiakkaitaan mukaan. Toivomme mahdollisimman monen kotkalaisyrityksen ottavan haasteen vastaan.

Osallistuminen yrityshaasteeseen on helppoa! Saat Joulupuu Kotkalta kaiken tarvittavan materiaalin: ohjeen keräyksen järjestämiseen työpaikalla, mainosjulisteita, valmiin viestipohjan keräyksestä tiedottamiseen, pakettikortit lahjoja varten jne. Kerättyjen lahjojen kuljettamisesta sovitaan erikseen.

Joulupuu-keräyspisteet vuonna 2017 ovat:

  • Kauppakeskus Pasaati: Sokoksen kassat
  • Sutelan Prisma: Paketointipiste
  • Citymarket Kotka: Paketointipiste
Jouluisin terveisin,
Hanna Pikkarainen, projektipäällikkö 2017,